Aici găsești răspuns la întrebările tale?
Am pregătit pentru tine o serie de întrebări frecvente cu răspunsuri pe cât se poate de detaliate pentru a te ajuta să înțelegi mai bine procesul de web design & development.
Întrebări frecvente
FAQ
Cât durează realizarea unui website?
Durata de realizare a unui website depinde de foarte mulți factori, majoritatea legați de complexitatea website-ului, gradul de finalizare al elementor necesare, branding, texte, dar și de alegerea stilului de web design, unic sau bazat pe un template.
De regulă, un website de prezentare durează 14 zile, însă un magazin online spre exemplu cu un număr mare de produse poate să ajungă la o durată de realizare de 6 săptămâni.
Ne poți trimite un mesaj aici cu mai multe detalii legate de ce tip de website ai nevoie și vom reveni la tine cu o un timp de realizare mai exact.
Cât costă un website?
Costul unui website variază în funcție de mai multe aspecte, precum tipul de site (de prezentare, blog, magazin online, platformă de rezervări, de e-learning etc.), funcționalități mai complexe, traducerea în mai multe limbi etc.
Noi avem mai multe pachete cu diferite costuri, precum pachetul Start-up folosit pentru website-uri de prezentare, bloguri, ce pleacă de la 480 EUR, sau pachetul eCommerce pentru magazine online, de la 970 EUR.
Poți vedea mai multe detalii despre pachetele noastre aici. Fiecare dintre acestea poate suferi modificări, de aceea, cel mai bine discutăm pentru a vedea exact care sunt nevoile tale. Ne poți contacta rapid printr-un formular aici.
Ce înseamnă „UI/UX design”?
UI este prescurtarea de la User Interface, iar UX de la User experience. Acestea se referă la principii și bune practici general valabile de design web care oferă utilizatorului o experiență cât mai plăcută, dar și eficientă în același timp.
Pe scurt, UI se referă mai mult la aspectul site-ului, iar UX la modul de interacționare al utilizatorului cu paginile, cu meniul, cu website-ul în general.
Ce înseamnă „SEO”?
SEO este prescurtarea de la Search Engine Optimization și se referă la un anumit mod de structurare al website-ului, al informației, al setărilor astfel încât website-ul să fie indexat corect pe Google și în timp să fie afișat pe prima pagină la căutările utilizatorilor. Există SEO on-page, ce ține de conținutul website-ului și de numeroase setări din back-end, și SEO off-page, care se referă la autoritatea site-ului pe Google, creată prin backlinks (link-uri de pe alte website-uri de renume ce trimit utilizatorului la site-ul nostru), prin vechimea domeniului ș.a..
Optimizarea SEO este inclusă de noi la crearea fiecărui website.
Ce înseamnă „responsive”?
Un website responsive este acela care este optimizat să se afișeze corect pe orice dispozitiv, fie calculator, tabletă sau telefon, indiferent de rezoluția acestora. De cele mai multe ori, design-ul este ușor diferit, însă este important ca utilizatorul să aibă parte de o experiență plăcută indiferent de dispozitivul pe care îl folosește pentru a vizualiza website-ul.
Toate website-urile noastre sunt create responsive.
Care este diferența între domeniu și hosting?
Domeniul este numele website-ului, acela care se regăsește în bara de sus și cu ajutorul căruia putem naviga către orice pagină. De exemplu, domeniul nostru este nessavesolutions.ro.
Atunci când alegi numele domeniului este important să ții cont de câteva aspecte: numele să fie reprezentativ pentru business-ul tău, să nu fie foarte lung, să poată și reținut și pronunțat ușor de către clienți, să nu ofere șansa de confuzii cu alte site-uri, iar extensia domeniului să fie una potrivită (.ro, .com, .org etc.). De reținut că este mai imporant să existe în numele domeniului numele brand-ului, decât serviciile oferite, în ideea în care acestea ar oferi un plus la SEO.
Hosting-ul este serviciul de găzduire, mai exact serverul pe care este stocat și pe care rulează website-ul tău. Serviciile de hosting pot veni cu numeroase beneficii, precum certificat SSL, uptime de 99.9%, antivirus, back-up pe cloud, adrese de e-mail nelimitate ș.a..
Noi oferim domeniul și hosting-ul gratuit la crearea unui website, mai multe detalii despre pachetele noastre și despre serviciile de hosting regăsești aici.
Voi avea acces la statistici despre site-ul meu?
Da, indiferent de pachetul ales, vei avea acces la statistici despre traficul pe website, cele mai des vizualizate pagini, bounce rate, număr mediu de pagini vizualizate per utilizator etc.
Statisticile vor fi preluate de pe Google Analytics, dar afișate într-o interfață mai simplă direct în panoul de control al website-ului.
Cum mă asigur că îmi va plăcea site-ul creat?
Procesul de creare al website-ului este structurat în mai mulți pași, astfel încât să ne asigurăm în permanență că suntem pe drumul cel bun. Primul pas, de planificare, va fi foarte important în conturarea unei imagini clare a website-ului dorit, a funcționalităților necesare și a stilului de adoptat. Vom crea un content wireframe, practic o schiță digitală pentru a stabili arhitectura informațională a site-ului și a funcționalităților incluse. Ulterior, pe parcursul dezvoltării website-ului, te vom ține la curent cu pașii la care suntem și ne vom asigura că design-ul este în concordanță cu dorințele tale.
În plus, vom face orice modificări dorești și nu vom lansa site-ul decât atunci când ești perfect mulțumit/ă de cum arată.
Cum se face plata pachetului ales?
Plata website-ului se realizează în două tranșe, 50% înainte de începerea proiectului și 50% la finalizarea acestuia.
Dacă este vorba de un website cu design unic, vor exista 3 tranșe: 25% înainte de începerea proiectului, 25% după finalizarea design-ului web și 50% la finalizarea întregului proiectului.
Cine va avea grijă de website-ul meu după ce este lansat?
Oferim mentenanță gratuită pentru fiecare website creat, asta înseamnă că ne vom asigura în permanență că acesta funcționează la parametri optimi și că nu există erori. Vom face toate update-urile necesare, back-up săptămânal și vom securiza website-ul prin programe de antivirus..
În plus, ne ocupăm de modificări pe care dorești să le facem pe site, în limita a două ore pe lună, fiecare oră extra fiind facturată cu 20 EUR.
După primul an, pachetele de mentenanță pentru clienții noștri existenți pleacă de la 10 EUR/lună.
Voi avea acces în panoul de control al website-ului?
Sigur, vei avea acces în panoul de control și vei avea parte și de o sesiune de training pentru a învăța cum să îl folosești. Cu toate acestea, accesul tău va fi limitat din motive de siguranță pentru website.
Voi putea adăuga articole sau produse pe cont propriu?
Da, vei avea acces în panoul de control al website-ului și vei fi și instruit/ă în folosirea corectă a acestuia.
Contact
Hai să îi dăm viață ideii tale!
Pentru mai multe detalii, o ofertă personalizată sau orice întrebări, trimite-ne un mesaj și noi te vom contacta în cel mai scurt timp posibil.